Outdoor design bank
Golf Viktor - Mova Bank - 1
Golf Viktor - Mova Bank - 2
Golf Viktor - Mova Bank - 3
Golf Viktor - Mova Bank - 4
Golf Viktor - Mova Bank - 5
Golf Viktor - Mova Bank - 6
Golf Viktor - Mova Bank - 7
Golf Viktor - Mova Bank - 8
Golf Viktor - Mova Bank - 9
De Mova zitbank is gemaakt uit weerbestendige materialen.

Strakke lijnen met gebogen vormen zijn de leidraad in dit ontwerp. Het zitvlak van de bank kan verkregen worden in solid surface of Padoek (houtsoort).

De kleur van de bank kan vrij gekozen worden, tevens als de kleur van het solid surface zitvlak. Deze bank kan dan ook perfect geïntegreerd worden in elk tuinconcept, klassiek of modern!


Padoek is de commerciële naam voor de botanische soort Pterocarpus soyauxii Taub., en komt voor in Midden- en West-Afrika. Deze lichtboomsoort komt solitair voor in het altijd groene tropische regenwoud. De bomen worden zo’n 50 meter hoog – waarvan de eerste 30 meter takkenvrij zijn. De schors scheidt roodachtige stoffen af. De kruin is sterk vertakt. Typisch voor deze boom zijn de zeer smalle (5 à 7 cm) aanloopwortels, die wel tot 6 meter hoog kunnen worden.
Het kernhout van Afrikaans padoek is fraai koraalrood tot paarsbruin. Zonder afwerking verkleurt het door licht snel tot bruin.
De nerf is matig fijn, en soms komt er kruisdraad voor. Maar meestal heeft het hout een vrij gelijkmatige structuur.
Het kernhout van Afrikaans padoek is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I), en het spint niet (natuurlijke duurzaamheidsklasse V).

Mova is een Wit- Russische of Belarussische taal, die tot de Slavische talen behoort.